Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner, moederbedrijf van CNN, HBO en Warner Bros, heeft in het vierde kwartaal van 2013 een recordomzet behaald van bijna 8,6 miljard dollar (6,3 miljard euro), een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dat maakte Time Warner woensdag bekend.

De nettowinst kwam uit op 983 miljoen dollar, tegen 1,1 miljard dollar een jaar daarvoor. De winst per aandeel viel hoger uit dan analisten in doorsnee hadden verwacht, net als de omzet. Time Warner kondigde aan voor 5 miljard dollar eigen aandelen in te gaan kopen.

Over heel 2013 ging de omzet met 4 procent omhoog tot 29,8 miljard dollar. Het nettoresultaat bedroeg 3,7 miljard dollar, tegen 2,9 miljard dollar in 2012.

Vorige maand werd in de media nog gemeld dat Time Warner voor 200 miljoen euro het tv-productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans wil overnemen.

Tijdschriften

Time Warner is bezig zijn tijdschriftendivisie Time af te splitsen. Time, uitgever van bladen als People, Sports Illustrated en nieuwsmagazine TIME, moet in het tweede kwartaal van 2014 een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf worden.

Volgens topman Jeff Bewkes van Time Warner ligt die afsplitsing op schema. Door de tijdschriftentak af te stoten, wil het concern zich beter kunnen focussen op zijn televisie- en filmactiviteiten.