Unibail-Rodamco heeft zijn verwachtingen voor de groei van de winst per aandeel in de komende jaren om begrijpelijke redenen verlaagd. Dat stelde analist Jaap Kuin van ING woensdag.

Unibail gaf dinsdag nabeurs aan dat er op langere termijn wordt gemikt op een groei van de winst per aandeel met 5 tot 7 procent, tegen een eerder doel van 7 tot 8 procent.

Dit komt door lagere indexatie en meer verkopen van kleinere winkelcentra en kantoorpanden in de komende 5 jaar. Unibail gaf aan er veel vertrouwen in te hebben dat de bovenkant van de nieuwe bandbreedte zal worden gehaald.

Kuin sprak van een begrijpelijke aanpassing, gezien de lage inflatie en matige economische groei in Europa. Unibail blijft volgens hem een van de meer voorspelbare vastgoedfondsen, met een doel voor de winst per aandeel op lange termijn, de beste vooruitzichten op groei van de huuropbrengsten, een sterke balans en de meest vooraanstaande winkelportefeuille van Europa.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel Unibail, dat op het favorietenlijstje van de bank staat. Unibail stond woensdag rond 9.45 uur met een verlies van bijna 3 procent tot 174,80 euro onderaan de licht positieve AEX-index.