De aandelenbeurs in Tokio toonde woensdag wat herstel na een wisselvallige handelssessie. Beleggers gingen voorzichtig op zoek naar koopjes na de koersval van een dag eerder, waarbij de Nikkei tot het laagste niveau sinds begin oktober vorig jaar zakte.

De stemming werd daarbij gesteund door sterke resultaten van bedrijven als Toyota en Panasonic. De Japanse hoofdindex sloot uiteindelijk 1,2 procent in de plus op 14.180,38 punten.

Toyota won 6 procent. De Japanse autofabrikant verhoogde bij de publicatie van de kwartaalcijfers opnieuw de winstverwachting voor het lopende boekjaar. Panasonic maakte een koerssprong van 19 procent en boekte daarmee de grootste koerswinst sinds minimaal 1974.

Het elektronicaconcern wist in het afgelopen kwartaal zijn winst te verdrievoudigen. Concurrent Sony steeg 4,6 procent op berichten dat het concern gesprekken voert met een Japans investeringsfonds over de verkoop van zijn pc-activiteiten.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,5 procent lager en de Kospi in Seoul klom 0,2 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent lager in de middaghandel. In China en Vietnam waren de beurzen gesloten.