Rabobank spreekt tegen dat de bank de mogelijkheden onderzoekt om een deel van zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen. 

Een woordvoerster van de bank liet dinsdag weten dat ''een verkoop niet aan de orde is''. Zij sprak een bericht tegen van persbureau Bloomberg dat eerder op basis van bronnen meldde dat de bank kijkt naar de verkoopmogelijkheden in de Verenigde Staten.

Volgens de bronnen zou de bank onder meer denken over de mogelijkheden om de bankactiviteiten in Californië van de hand te doen, waar Rabo circa 120 filialen heeft die zich bezighouden met kredietverstrekking aan de landbouwsector.

Er was volgens de ingewijden nog niets besloten over een eventuele desinvestering. Rabobank zou wel actief willen blijven in de Verenigde Staten, aldus de bronnen..

Rabobank N.A, de retailbank in Californië, heeft volgens een melding bij de Federal Deposit Insurance Corporation een waarde van 1,3 miljard dollar. Het gaat om de waarde die een bank theoretisch heeft bij een eventuele liquidatie.

Volgens de ingewijden die Bloomberg sprak zou de opbrengst van een eventuele verkoop gebruikt kunnen worden om een andere tak in de VS te versterken, zoals de financieringstak.

Rabobank wil daarnaast zijn kernkapitaal versterken, van 12,9 procent afgelopen jaar tot 14 procent in 2016. De bank kreeg afgelopen jaar een boete opgelegd van bijna 775 miljoen euro in verband met de manipulatie van het Libor-rentetarief.