Vastgoedinvesteerder Corio heeft 10 winkelcentra in Nederland en een winkelcentrum in Frankrijk verkocht voor in totaal 213 miljoen euro.

Dat werd maandag bekendgemaakt.

Het Nederlandse deel van het pakket, met onder meer winkelcentrum Aarhof in Alphen aan den Rijn en City Passage in Veldhoven, is verkocht aan een samenwerkingsverband tussen Mount Kellett Capital Management en Sectie5 Investments. Het betreft kleine tot middelgrote winkelcentra, vooral in buitenstedelijke gebieden, aldus Corio.

Corio ligt door de transacties naar eigen zeggen voor op schema bij de uitvoering van het desinvesteringsprogramma in Nederland en Frankrijk.

Afschrijving

Volgens analisten van SNS ligt Corio na de verkoop van tien winkelcentra in Nederland en een winkelcentrum in Frankrijk voor op schema van zijn desinvesteringsprogramma.

Het verlies van circa 79 miljoen euro dat het vastgoedbedrijf op de verkoop lijdt zal als een afschrijving in de boeken over 2013 komen te staan, of als een verlies op een desinvestering. Corio verkocht de winkelcentra voor circa 27 procent onder de boekwaarde van 30 juni.

Corio noteerde maandag rond 9.35 uur 0,6 procent hoger op 31,73 euro. De AEX stond vlak.