Binckbank heeft in het vierde kwartaal zijn resultaten aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dat maakte de internetbroker maandag bekend.

De totale inkomsten van Binckbank liepen vorig kwartaal op tot 53,7 miljoen euro, tegen 35,9 miljoen euro een jaar eerder. De aangepaste nettowinst steeg met 51 procent tot 22,7 miljoen euro.

Beide resultaten waren beter dan verwacht. Analisten rekenden in doorsnee op inkomsten van 49,3 miljoen euro en een winst van ruim 17 miljoen euro.

Binckbank registreerde in het vierde kwartaal 12 procent meer transacties dan een jaar eerder. Het beheerd vermogen verdubbelde ruimschoots tot 2,15 miljard euro. Het bedrijf gaf geen concrete voorspelling voor 2014.

Verwachtingen

Volgens Cor Kluis, analist bij Rabobank, voldeden de onderliggende resultaten van BinckBank in het afgelopen kwartaal voldeden aan de verwachtingen, terwijl de solvabiliteit van het bedrijf beter is dan verwacht.

De aangepaste nettowinst van 22,1 miljoen euro voldeed aan de verwachtingen van Rabobank. Het resultaat was daarnaast beter dan de algemene consensus in de markt, die uitging van ruim 17 miljoen euro. De core tier 1-ratio van Binck was met 26,4 procent aan het einde van het vierde kwartaal aanzienlijk beter dan de ratio van 23,8 procent die Rabo had verwacht.

De resultaten van BinckBank werden ook op het Damrak positief ontvangen. Het aandeel BinckBank stond maandag rond 9.25 uur 1 procent in de plus op 8,36 euro.