Seabed GeoSolutions, een onderdeel van Fugro, heeft een opdracht gekregen van Petronas in Maleisië. Dat werd maandag bekendgemaakt. De waarde van de order is circa 70 miljoen dollar.

Het zogenoemde Ocean Bottom Cable-project (OCB) begint in het eerste kwartaal van dit jaar en zal waarschijnlijk 6 maanden in beslag nemen.

''Met dit contract heeft Seabed GeoSolutions zich verzekerd van een goed gevulde orderportefeuille op het vlak van data-acquisitie met behulp van zeebodemkabels'', aldus Fugro.

Fugro noemt het grootste deel van de orderportefeuille nu ''stevig''. In 2013 had de OCB-markt nog last van een lage bezettingsgraad.

Zorgen

Volgens ING-analist Quirijn Mulder neemt de order die Fugro voor zijn tak Seabed GeoSolutions heeft binnengesleept een deel van de zorgen over die tak voor 2014 weg.

Voorbeurs werd bekend dat Seabed GeoSolutions, een samenwerkingsverband tussen Fugro en CGG, een opdracht ter waarde van circa 70 miljoen dollar heeft gekregen van Petronas in Maleisië. Het zogenoemde Ocean Bottom Cable-project (OCB) begint in het eerste kwartaal van 2014 en zal waarschijnlijk 6 maanden in beslag nemen.

Ook meldde Fugro dat het orderboek voor 2014 bijna vol is en dat de orderportefeuille nu ,,stevig'' is. Volgens ING maakt Fugro duidelijk dat er een groot verschil bestaat tussen de situatie in 2014 en de zwakte in 2013.

Resultaten

Maar ING waarschuwt wel dat de resultaten over 2013 nog moeten komen en mogelijk zullen teleurstellen. Daarnaast merkt de bank op dat OCB slechts een deel van Seabed uitmaakt en niet meer dan 10 procent aan de totale omzet bijdraagt.

Fugro stond maandag rond 9.50 uur 0,4 procent in de plus op 38,97 euro. De AEX noteerde vlak.