De Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een nettoverlies geleden van 677 miljoen euro. Dat meldde het bankconcern vrijdag.

Het verlies ontstond door de sluiting en verkoop van diverse onderdelen. De herwaardering daarvan resulteerde in een min van ruim 1,2 miljard euro. De totale opbrengsten van de bank namen in het vierde kwartaal met 370 miljoen euro af tot 5,3 miljard euro.

In heel 2013 hield het concern onder de streep een winst van ruim 2,2 miljard euro over. Dat is 33 procent meer dan in het voorgaande jaar.

BBVA-topman Francisco González toonde zich tevreden met de jaarcijfers. ,,BBVA heeft het jaar afgesloten met zeer solide resultaten, ondanks complexe marktomstandigheden. De vooruitzichten voor 2014 zijn aanzienlijk verbeterd'', stelde hij.

Belang

BBVA verkocht in het najaar een groot belang in de Chinese Citic Bank en schreef daarop ruim 2 miljard euro af. Dat verlies werd nog enigszins gecompenseerd door de boekwinst op de verkoop van zijn onderdeel in Panama en een belang in een Chileense pensioenuitvoerder.

Het aandeel slechte leningen in de totale portefeuille van BBVA liep in het vierde kwartaal op tot 6,5 procent. Een jaar eerder stond 5,1 procent van de leningen te boek als dubieus.