De effectenbeurs in Tokio is vrijdag opnieuw lager gesloten ondanks het sterke herstel op Wall Street. Een duurdere Japanse yen bleef de markt parten spelen. 

Vooral de exportbedrijven stonden daardoor onder druk. Ook bleven beleggers voorzichtig door de onrust op de markten van opkomende landen. De Nikkei eindigde 0,6 procent lager op 14.914,53 punten. De Japanse hoofdindex leed deze week een verlies van 3 procent.

Elektronicaconcern Toshiba zakte ruim 6,6 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Concurrent NEC steeg daarentegen bijna 11 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds mei 2010, na een beter dan verwachte cijferpresentatie.

Tabakfabrikant Japan Tobacco kreeg er 5,7 procent bij na een verhoging van de winstverwachting voor het jaar dat loopt tot maart 2014.

Elders in het Verre Oosten waren de meeste beurzen gesloten vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar. De Australische beurs was wel open.

De All Ordinaries in Sydney eindigigde vrijwel vlak. De aandelenmarkten in China, Hongkong, Zuid-Korea, Taiwan, Indonesië, Maleisië en Vietnam bleven dicht.