De Duitse halfgeleiderproducent Infineon is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar op een hogere winst uitgekomen dan een jaar eerder, geholpen door een gestegen omzet en efficiëntieverbeteringen.

 Dat blijkt uit cijfers die het concern donderdag naar buiten heeft gebracht.

De nettowinst bedroeg 87 miljoen euro, tegen 19 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 16 procent tot 984 miljoen euro. ''Infineon heeft een goede start gemaakt met het nieuwe fiscale jaar.

De omzet ligt in lijn met de verwachtingen en de winsten waren beter dan verwacht, dankzij de efficiëntiemaatregelen die zijn genomen bij onze productielocaties.

Prognoses 

Een goede orderontvangst en positieve prognoses voor de wereldeconomie ondersteunen onze outlook en Infineon staat klaar om winstgevend te groeien in 2014'', aldus topman Reinhard Ploss in een toelichting.

In het voorgaande kwartaal kwam de nettowinst uit op 142 miljoen euro op een omzet van 1 miljard euro.

Infineon gaf aan voor het tweede kwartaal een middelhoge enkelcijferige omzetgroei te verwachten in vergelijking met het eerste kwartaal. 

Voor het gehele boekjaar rekent het bedrijf op een omzetgroei met 7 tot 11 procent op basis van een wisselkoers van de euro van 1,35 dollar.