Deutsche Bank is in het vierde kwartaal van 2013 op een nettoverlies uitgekomen van 958 miljoen euro, tegen een min van 2,53 miljard euro een jaar eerder.

Dat maakte de grootste bank van Duitsland woensdag bekend op basis van definitieve cijfers.

Deutsche Bank kwam eerder deze maand al onverwacht met voorlopige cijfers naar buiten en meldde op dat moment een verlies van circa 1 miljard euro.

Het verlies over het afgelopen kwartaal is onder meer te wijten aan fors lagere inkomsten bij het zakenbankieren. De bank had verder last van hoge kosten voor rechtszaken en herstructureringslasten.

Beloning

De Duitse bank gaf woensdag aan dat de totale beloning voor werknemers bij de zakenbankdivisie in het afgelopen kwartaal met bijna een kwart is verlaagd. Die divisie bracht in de laatste 3 maanden van vorig jaar 27 procent minder op dan een jaar eerder.

Bestuursvoorzitters Jürgen Fitschen en Anshu Jain lieten weten dat 2014 opnieuw een uitdagend jaar zal worden voor Deutsche Bank. Hij zei ook er alle vertrouwen in te hebben dat het komende onderzoek van de Europese Centrale Bank naar de gezondheid van Europese banken zal aantonen dat Deutsche Bank er goed voorstaat.