Het in Amsterdam genoteerde Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI heeft verschillende bouwopdrachten in de wacht gesleept in Saudi-Arabië, Egypte, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Dat maakte OCI woensdag bekend.

De werkzaamheden in Saudi-Arabië en Egypte voor dochteronderdeel Orascom Construction hebben een gezamenlijke contractwaarde van 300 miljoen dollar (219 miljoen euro). In Egypte gaat het om vastgoedwerkzaamheden en in Saudi-Arabië om infrastructuurwerkzaamheden.

Dochterbedrijf Weitz kreeg contracten voor circa 100 miljoen dollar op Hawaï en Weitz sleepte onlangs een aantal projecten binnen met een waarde van ongeveer 200 miljoen dollar, aldus OCI.

Verder kreeg Besix Group, waarin OCI 50 procent bezit, nieuwe contracten in de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië en Qatar voor in totaal 670 miljoen dollar. Het gaat onder meer om werkzaamheden voor nieuwe bruggen in Abu Dhabi en een nieuw hotel in de Saudische stad Jeddah.

Bodem

OCI heeft de bodem in de bouw achter zich gelaten, concludeert Rabobank.

Volgens Rabo heeft het bedrijf een belangrijke stap gezet omdat de bank voor heel 2014 schat dat het bedrijf voor 3,4 miljard dollar aan nieuwe contracten zal binnenslepen.

Rabo hanteert een hold-advies en een koersdoel van 33 euro voor OCI. OCI noteerde woensdag om 9.25 uur 1,4 procent in de plus op 34,49 euro.