De Amerikaanse onlinewinkel Amazon opent volgende maand een tweede distributiecentrum in India. Dat meldden lokale media dinsdag.

De locatie van het nieuwe distributiecentrum beslaat circa 14.000 vierkante meter en ligt in de buurt van de Indiase stad Bangalore. De vestiging zal volgende maand klaar zijn voor gebruik. Financiële details van de investering door Amazon zijn nog onbekend.

Amazon hoopt met de uitbreiding te profiteren van de sterk groeiende markt voor onlineverkopen in India, ondanks een zwakke economische groei in het land. Amazon heeft al een distributiecentrum in Mumbai, maar wil met een tweede vestiging zijn marktpositie in het zuiden van het Aziatisch land versterken.

Tussenagent

Momenteel bedraagt de omzet van de online verkopen in India circa 1 miljard dollar (733 miljoen euro). De inkomsten van de online verkopen zullen de komende 10 jaar naar verwachting stijgen tot 50 miljard dollar.

Amazon opende in juni dit jaar zijn online webwinkel voor de Indiase markt. Deze website functioneert als een tussenagent voor Indiase detailhandelaren, omdat in India een verbod geldt op directe online verkoop door buitenlandse ondernemingen.