Apple heeft de afgelopen drie maanden een recordaantal van 51 miljoen iPhones verkocht, 6,7 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in het jaar daarvoor. Ook de iPad werd met 26 miljoen exemplaren meer verkocht dan ooit.

Dat meldt Apple bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat ongeveer gelijkstaat aan het vierde kwartaal van kalenderjaar 2013.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Apple. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Het eerste kwartaal is door de feestdagen traditiegetrouw het meest winstgevende kwartaal van het boekjaar voor Apple. In de maanden oktober, november en december van 2012 verkocht Apple 47,8 miljoen iPhones en 22,9 miljoen iPads.

Daarmee liggen de verkopen van de iPhone het afgelopen kwartaal 6,7 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2012, de iPad groeide 13,5 procent in verkoopaantallen ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar ervoor.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Apple. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Omzet en winst

De omzet die Apple in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar draaide ligt met 57,6 miljard dollar ongeveer even hoog als verwacht. De winst bedroeg afgelopen kwartaal 13,1 miljard dollar gelijk aan hetzelfde kwartaal in 2012.

Beweeg de cursor over de lijn om de bedragen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Apple. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

In dezelfde periode in 2012 draaide Apple 54,5 miljard dollar omzet en een winst van 13,1 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2013 boekte Apple nog 37,5 miljard omzet en 7,5 miljard dollar winst.

De beurskoers van het aandeel Apple zit de afgelopen maanden na dieptepunten in april en juni weer in de lift, en is nu zo'n 550 dollar waard.

Lees onze reviews van de iPhone 5S en iPhone 5C

Bekijk ook onze review van de iPad Air en iPad Mini 2