Beleggers hebben maandag niet enthousiast gereageerd op het uiteindelijke bod van Liberty Global op Ziggo. Het aandeel Ziggo stond in het eerste handelsuur onderaan een toch al negatieve AEX-index.

Ziggo leverde 3,5 procent in tot 32,08 euro. Dat is aanzienlijk lager dan het bod van in totaal 34,53 euro per aandeel dat Liberty Global heeft uitgebracht.

Analisten wezen er echter op dat er in de markt zeer waarschijnlijk een hoger bod werd verwacht. Daarnaast betaalt het Amerikaanse moederbedrijf van UPC slechts 11 euro in contanten en wordt de rest van de overname in aandelen Liberty Global voldaan.

Die beloning laat verder ook nog enige tijd op zich wachten, aangezien Liberty en Ziggo verwachten hun deal pas in de tweede helft van dit jaar af te ronden.

De koers van Ziggo piekte begin dit jaar op 34 euro.

Lees ook: Liberty Global wil Ziggo overnemen

Obligaties

Ziggo maakte maandag ook bekend dat het een groot deel van zijn uitstaande obligaties inruilen en aflossen. Ziggo wil voor 934 miljoen euro aan uitstaande obligaties die lopen tot 2018 inwisselen voor nieuwe exemplaren. In totaal staan er voor 1,2 miljard euro van die obligaties uit.

Daarnaast heeft het bedrijf een bod gelanceerd om voor 750 miljoen euro alle obligaties die lopen tot 2020 op te kopen. Ziggo wil ook zijn lening van 150 miljoen euro die tot 2017 loopt aflossen.