Bosch positiever over winstontwikkeling

Het Duitse Bosch, producent van onder meer auto-onderdelen en elektrisch gereedschap, denkt dat de winstmarge dit jaar zal stijgen.

Het bedrijf ziet zich geholpen door het economisch herstel in Europa en het wegvallen van kosten door het afstoten van zijn zonne-energiedivisie, zo maakte Bosch woensdag bekend.

Aangepast voor lasten van 1,3 miljard euro voor het afstoten van de zonne-energietak zal het bedrijfsresultaat dit jaar ongeveer 6 procent van de omzet uitmaken, tegen 5 procent een jaar eerder, aldus Bosch. Het concern uit Stuttgart heeft als doelstelling een winstmarge van 8 procent.

Omzet

Volgens voorlopige cijfers nam de omzet van Bosch in 2013 met bijna 3 procent toe tot 46,4 miljard euro. Bosch haalt ruim de helft van de omzet uit auto-onderdelen. Om de zwakte in Europa te compenseren, breidde het bedrijf uit in Azië en Noord-Amerika.

Bosch kondigde in november aan de belangrijkste fabriek voor zonnepanelen te verkopen aan Solarworld. Die verkoop wordt naar verwachting binnen enkele weken afgerond. Het bedrijf is nog op zoek naar een koper voor een fabriek in Frankrijk en het belang van 91 procent in Aleo Solar.

De zonne-energiedivisie van Bosch heeft verliezen van in totaal 3,7 miljard euro geleden door de toenemende concurrentie uit China.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie