Philips stapt uit samenwerking met TPV

Philips verkoopt zijn belang van 30 procent in TP Vision, een samenwerkingsverband op het gebied van tv's, aan de Taiwanese partner TPV.

Dat maakte het elektronicaconcern maandag bekend. De verkoopsom is afhankelijk van de toekomstige prestaties van het tv-bedrijf. Philips betaalt in eerste instantie 50 miljoen euro aan TP Vision, als een eenmalige investering in de toekomst van dat bedrijf. Die betaling wordt in de resultaten van het vierde kwartaal van 2013 verwerkt.

De licentieovereenkomst tussen Philips en TP Vision blijft van kracht. Wel is daarin de minimale hoogte van de royalty's die het Nederlandse bedrijf opstrijkt, verlaagd van 50 miljoen euro per jaar naar 40 miljoen euro per jaar.

De paperassen voor de ontbinding van het samenwerkingsverband, dat circa 2 jaar geleden werd opgetuigd, worden naar verwachting in het eerste kwartaal ondertekend. De afronding wordt voorzien in de tweede helft van dit jaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie