De aandelenbeurs in Tokio toonde woensdag herstel na de forse verliesbeurt van een dag eerder. De Nikkei eindigde 2,5 procent hoger op 15.808,73 punten.

De stemming werd gesteund door een daling van de Japanse yen, beter dan verwachte Amerikaanse detailhandelsverkopen en een positief rapport van de Wereldbank over de wereldeconomie. 

De goedkopere yen hielp de Japanse exportbedrijven vooruit. Automaker Toyota en elektronicaconcern Sony stegen respectievelijk 1,5 en 0,8 procent.

Toshiba klom 4,3 procent tot het hoogste niveau in meer dan vijf maanden tijd. Het Japanse conglomeraat kondigde aan een belang van 60 procent te nemen in Nugen UK, een nucleaire joint venture van het Franse GDF Suez en het Spaanse Ibedrola.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gingen ook overwegend omhoog in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. De Kospi in Seoul won 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,7 procent bij. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent hoger in de middaghandel.