Sligro Food Group neemt de in Zeeuws-Vlaanderen gevestigde horecaleverancier Horeca Totaal Sluis over. Dat maakt het groothandels- en supermarktbedrijf dinsdag bekend. 

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Horeca Totaal Sluis realiseerde in 2013 een omzet van 20 miljoen euro en heeft ongeveer veertig fulltime-werknemers in dienst. Sligro verwacht dat de overname per direct zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Horeca Sluis Totaal richt zich vooral op horeca en institutionele klanten. De directie van Horeca Totaal Sluis blijft aan en zal zich in eerste instantie richten op een succesvolle integratie van het bedrijf binnen Sligro.

Eerder deze maand maakte Sligro al bekend de groothandelsactiviteiten van Rooswinkel Horeca Groothandel te kopen, om zo de positie in het zuidoosten van Nederland te versterken. Rooswinkel behaalde vorig jaar een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Sterk bedrijf

Sligro neemt met Horeca Totaal Sluis een sterk en efficiënt bedrijf over met een aantrekkelijke marktpositie. Dat stelt SNS Securities in een reactie op de overname.
 
Volgens SNS heeft het bedrijf een operationele winstmarge van ongeveer 7 procent, tegen een gemiddelde van 5,5 procent bij Sligro over de afgelopen drie jaar. SIigro maakte geen overnamesom bekend, maar SNS schat die op 10 tot 12 miljoen euro.
 
SNS hanteert een buy-advies voor Sligro en een koersdoel van 33 euro. Het aandeel Sligro noteerde dinsdag rond 9.35 uur vlak op 28,26 euro.