Batenburg Techniek krijgt een nieuwe topman. De huidige bestuursvoorzitter Peter van der Linden (61) legt bij de komende aandeelhoudersvergadering op 23 april zijn functie neer.

Operationeel directeur Ralph van den Broek (51) volgt hem op.

Dat maakte de onderneming maandag bekend. Van der Linden heeft 33 jaar bij Batenburg gewerkt, waarvan 23 jaar als directeur. Hij maakt volgens het bedrijf gebruik van de mogelijkheid om vervroegd uit te treden. Hij blijft nog wel tot eind 2014 aan als adviseur.

Begin december verliet financieel directeur Edwin Bosma het bedrijf al, vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Hij werd begin dit jaar opgevolgd door Eric Driebeek.

Na het vertrek van twee bestuurders in een paar maanden tijd moet het management van Batenburg Techniek zich vooral richten op het verbeteren van de resultaten. Dat concludeerden analisten van SNS Securities maandag.

SNS benadrukt dat de aandacht nu moet gaan naar het verbeteren van de resultaten, die de afgelopen jaren onder druk hebben gestaan. SNS hanteert een hold-advies voor het aandeel Batenburg. Dat stond maandag rond 9.25 uur onveranderd op 12,88 euro.