KPMG sluit niet uit dat de drie accountants die fraude bij bouwbedrijf Ballast Nedam mogelijk maakten ook bij andere bedrijven betrokken waren bij fraude. 

Ook loopt het accountantskantoor in opdracht van toezichthouder AFM verschillende dossiers na, om te controleren of hierin ook ''onregelmatigheden'' zijn terug te vinden. 

Dat liet een woordvoerder van KPMG vrijdag weten.

Eerder deze week schikte KPMG voor 7 miljoen euro met het Openbaar Ministerie (OM) voor betrokkenheid bij een smeergeldaffaire bij Ballast Nedam.

Steekpenningen

Medewerkers van het bouwbedrijf betaalden eind jaren 90 en aan het begin van deze eeuw honderden miljoen euro's aan steekpenningen, waarmee bouwprojecten in het Midden-Oosten werden binnengehaald.

Accountants van KPMG hebben er tussen 2000 en 2003 voor gezorgd dat deze misstanden in de jaarrekeningen van Ballast Nedam werden verhuld.

Het OM doet nog steeds onderzoek naar drie voormalige accountants van KPMG, die als verdachten gelden in de zaak. Twee van de drie betreffende ex-werknemers zijn inmiddels met pensioen, van de derde heeft KPMG zelf afscheid genomen.