Tankopslagbedrijf Vopak gaat de capaciteit van het samenwerkingsverband Vopak Horizon Fujairah verder uitbreiden, waardoor de capaciteit met 478.000 kubieke meter wordt vergroot. 

Dat maakte Vopak maandag bekend.

Het is de zevende uitbreidingsfase van Vopak Horizon Fujairah. Door de uitbreiding zal de totale opslagcapaciteit voor ruwe olie en olieproducten toenemen tot meer dan 2,6 miljoen kubieke meter. Volgens Vopak is voor de extra capaciteit al een langetermijnovereenkomst gesloten met een klant.

Vopak Horizon Fujairah is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten. Vopak bezit een belang van 33,3 procent in de joint venture. Het bedrijf wilde desgevraagd geen financiële details over de uitbreiding bekendmaken.

De expansie behelst de aanleg van onder meer vijf opslagtanks en een pijplijnverbinding met een nieuwe aanlegsteiger voor zeer grote olietankers in de haven van Fujairah. Naar verwachting zal de uitbreiding in de tweede helft van 2016 in gebruik worden genomen.

Positief

de uitbreiding van Vopak Horizon Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten is duidelijk positief nieuws, omdat de aankondiging van extra capaciteit één van de belangrijkste onderwerpen is voor beleggers. Dat schrijft Rabobank maandag in een reactie.

Rabobank schat dat er 120 miljoen euro met de uitbreiding is gemoeid, waarvan 40 miljoen euro voor Vopak. De bank verwacht dat de expansie 4 miljoen euro zal bijdragen aan de ebitda in het eerste jaar van ingebruikneming.

Rabo heeft een hold-advies voor Vopak. Het aandeel Vopak noteerde maandag omstreeks 9.20 uur 0,5 procent hoger op 42,39 euro.