Olieconcern OGX bereikt akkoord met schuldeisers

Het Braziliaanse olieconcern OGX heeft een overeenkomst bereikt met schuldeisers voor de herstructurering van zijn miljardenschulden. Daarmee verliest voormalig miljardair Eike Batista de controle over het bedrijf.

Dat schrijft The Wall Street Journal woensdag.

De crediteuren van OGX, inclusief obligatie en toeleveranciers, hebben er mee ingestemd om de schulden van in totaal 5,8 miljard dollar (circa 4,2 miljard euro), in te ruilen voor een belang in de oliemaatschappij.

Het aandeel van de bestaande eigenaren verwatert daarmee tot circa 10 procent, maar OGX krijgt nu wel de kans om uit het faillissement, een van de grootste schulendebacles ooit in Latijns-Amerika, te komen.

OGX kwam afgelopen jaar in de problemen doordat nieuwe diepzeebronnen buiten de Braziliaanse kust veel minder olie bevatten dan werd gedacht. Het bedrijf verloor daardoor bijna al zijn waarde en kwam in acute geldnood.

Eigenaar Eike Batista, vorig jaar nog achtste op de lijst van rijkste mensen op aarde, zag door alle problemen bijna zijn gehele vermogen verdampen.

Overigens moeten de autoriteiten die het faillissement van OGX beheren nog instemmen met de overeenkomst, evenals enkele kleinere schuldeisers.

Lees meer over:
OGX

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie