Sony doet muziekdatabasedienst van de hand

Sony heeft de muziekdatabasedienst Gracenote verkocht voor 170 miljoen dollar (124 miljoen euro) aan de Amerikaanse mediagigant Tribune Company. 

Dat heeft het Japanse techbedrijf maandagnacht bekendgemaakt. Vijf jaar geleden werd Gracenote, dat onder meer liedjes kan herkennen, voor 260 miljoen dollar gekocht.

Sony verkoopt Gracenote omdat het bedrijf zich meer wil richten op kernproducten, waaronder smartphones en de Playstation 4. De nieuwe eigenaar, Tribune Company, heeft onder meer kranten en televisiestations onder zich.

Met de overname wil het bedrijf Gracenote inzetten voor het verzamelen en aanbieden van data over entertainmentproducten.

Uitbesteed

Gracenote werd als dienst uitbesteed aan verschillende partijen. Zo wordt het gebruikt in Apples muziekservice iTunes en in auto's van Ford en Toyota.

Het bedrijf had bovendien een eigen app waarmee consumenten liedjes kunnen identificeren. Verder werkte Gracenote aan software om het kijkgedrag van consumenten te koppelen aan televisiereclames.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie