Boskalis is voor het eerst sinds het inlijven van Dockwise in 2012 weer op overnamepad. De baggeraar en maritiem dienstverlener heeft zijn zinnen gezet op zeesleper Fairmount uit Rotterdam. 

Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag. Volgens de krant is Fairmount het zusterbedrijf van Fairstar. Fairstar werd overgenomen door zeetransportbedrijf Dockwise, voordat dat bedrijf in handen kwam van Boskalis.

Een woordvoerder bevestigt tegenover de krant dat het in gesprek is met Fairmount, maar weigert verdere details te geven. "Als er overeenstemming is, zullen we dat melden'', aldus de zegsman. 

Fairmount, dat in handen is van het Franse Louis Dreyfus Armateurs, boekte in 2011 een nettowinst van 12 miljoen dollar op een omzet van 77 miljoen dollar. Recentere cijfers zijn niet voorhanden.

Volgens een bron praten Boskalis en Fairmount over een overnamesom van 60 tot 80 miljoen dollar.

Grootste opdracht

Verder maakt Boskalis dinsdag bekend dat Dockwise de grootste opdracht uit zijn bestaan heeft binnengehaald. Het gaat om het vervoer van meer dan honderd modules voor een gasterminal vanuit China en Maleisië naar West-Australië. Daarmee is een bedrag van zo'n 275 miljoen dollar (ruim 200 miljoen euro) gemoeid.

 De werkzaamheden voor het zogenoemde Wheatstone LNG-project, dat geëxploiteerd wordt door oliemaatschappij Chevron, beginnen naar verwachting begin 2014.

Duidelijk positief

KBC vindt de recordopdracht die Boskalis-dochter Dockwise heeft binnengesleept ''duidelijk positief nieuws''. Dat schrijft de bank dinsdag in een commentaar.

KBC wijst erop dat het contract het bedrijf voor een halfjaar van werk voorziet. De bank hanteert voor Boskalis een accumulate-advies met een koersdoel van 35 euro.

Het aandeel stond dinsdag om 9.29 uur 2,1 procent hoger op 37,99 euro.