ING rondt verkoop onderdeel in Zuid-Korea af

ING heeft de verkoop van zijn activiteiten op het gebied van levensverzekeringen in Zuid-Korea aan investeringsmaatschappij MBK Partners afgerond.

Dat maakte de bank en verzekeraar dinsdag bekend. Met de transactie is een bedrag van circa 1,27 miljard euro gemoeid.

ING kondigde de verkoop al in augustus aan. Toen werd ook gemeld dat die zou leiden tot een boekverlies van 1 miljard euro. Het leeuwendeel daarvan werd al ingeboekt in de financiële resultaten over het derde kwartaal.

Na afronding van de transactie houdt ING een indirect belang over van ongeveer 10 procent in het Zuid-Koreaanse levensverzekeringsbedrijf, waarvan de waarde neerkomt op zo'n 80 miljoen euro.

Staatssteun

Wegens de staatssteun die ING in 2008 ontving, moet het financiële concern van de Europese Commissie al zijn verzekeringsactiviteiten afstoten.

Het bedrijf verwacht dat proces in 2016 af te ronden. De meeste bezittingen op het gebied van verzekeringen in Azië zijn inmiddels verkocht. De Amerikaanse verzekeringsdochter werd afgelopen jaar deels naar de beurs gebracht, en aan een beursgang van de Europese verzekeringstak wordt gewerkt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie