Bestuursvoorzitter Johnny Thijs van Bpost stelt zich niet herkiesbaar voor een nieuwe termijn. Dat maakte het Belgische postbedrijf, dat recent naar de beurs ging, maandag bekend.

De Belgische overheid bepaalde onlangs dat het salaris van de topmannen van Bpost en Belgacom versoberd moet worden. Voor beide functies geldt een basissalaris van 500.000 euro en een beperking van het variabele deel op maximaal 30 procent daarvan. Daarnaast is een verbod op personeelsopties ingesteld.

Thijs verdiende in 2012 nog 1,2 miljoen euro, waarvan ruim 770.000 euro aan basissalaris. Het bestuur van Bpost heeft Thijs, die al 10 jaar bestuursvoorzitter is, gevraagd aan te blijven totdat een opvolger gevonden is. De huidige termijn van Thijs loopt op 6 januari aanstaande af.

Halverwege de ochtend werd de handel in Bpost op de beurs in Brussel stilgelegd in afwachting van een persbericht van het bedrijf. Op dat moment stond het aandeel ongeveer 1 procent hoger. Rond 13.45 uur werd de handel hervat, waarna het aandeel wegzakte.

Een half uur na de hervatting stond Bpost 1, 4 procent lager op 14,30 euro. Het bedrijf ging voor 14,50 euro per aandeel naar de beurs.