ArcelorMittal uit bouw Roemeense kerncentrale

Staalconcern ArcelorMittal en het Italiaanse energiebedrijf Enel willen zich terugtrekken uit een project om een kerncentrale in Roemenië te bouwen.

Dat maakte het lokale Nuclearelectrica maandag bekend.

Enel en ArcelorMittal zullen hun belangen in Energonuclear, een bedrijf dat voor het project was opgezet, verkopen. Dat hebben ze gemeld aan grootaandeelhouder SN Nuclearelectrica (SNN).

Enel bezit 9,15 procent van de aandelen, ArcelorMittal heeft een belang van 6,2 procent. SNN si verplicht om de aandelen binnen 30 dagen over te nemen tegen een prijs die gelijk is aan 80 procent van de nominale waarde.

Enel ziet af van het project omdat het bedrijf de oorspronkelijke strategie niet vindt stroken met een mogelijke wijziging van de aandeelhoudersstructuur, waarbij een ander bedrijf dan SNN grootaandeelhouder zou worden. ArcelorMittal liet weten het project niet langer door te kunnen zetten vanwege de uitdagende marktomstandigheden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie