ICT wijst DPA weer de deur

ICT Automatisering blijft bij het standpunt dat een fusie met grootaandeelhouder DPA Group, ook onder nieuwe voorwaarden, niet in het belang van het bedrijf of haar belanghebbenden is.

Dat maakte de onderneming maandag bekend, in reactie op een brief van DPA.

Ook als de transactie tussen ICT en ingenieursbureau Brandfort geen doorgang zou vinden, wil ICT zelfstandig doorgaan.

ICT roept wel, op verzoek van DPA, een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen waar een ,,informele stemming'' over de Brandfort-transactie op de rol staat. Deze vergadering zal plaatsvinden op 11 februari.

DPA Group liet vorige week weten tijdens een vergadering het plan van ICT om Brandfort over te nemen te willen bespreken. DPA, grootaandeelhouder van ICT, is geen voorstander van deze transactie.

Als de aandeelhouders de transactie tijdens de bava niet goedkeuren, is DPA bereid een openbaar bod uit te brengen op de aandelen ICT van 2 euro in contanten en twee aandelen DPA voor elk aandeel ICT. Hierdoor treedt één van de ontbindende voorwaarden voor de Brandfort-transactie in werking. DPA bezit al 20,4 procent van ICT.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie