'Alitalia rondt kapitaalverhoging af'

Alitalia heeft het beoogde nieuwe kapitaal om het bedrijf in de lucht te houden binnengehaald. Dat zei topman Gabriele del Torchio vrijdag tegen het Italiaanse persbureau Ansa.

De noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij werkte de afgelopen maanden aan een aandelenemissie die 300 miljoen euro moest opleveren.

Air France-KLM, dat tot de kapitaalverhoging 25 procent van Alitalia bezat, liet eerder al weten niet mee te doen aan de kapitaalverhoging. Het belang van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie in Alitalia zal daardoor verwateren.

Met de kapitaalinjectie neemt de kans dat de luchtvaartmaatschappij nog zeker een jaar kan blijven vliegen toe. In dat jaar zou Alitalia verder kunnen zoek naar een partner voor een duurzamere toekomst.

Eerder deze week meldde Alitalia gesprekken te voeren met Etihad Airways. Over de voortgang daarvan wilde Del Torchio vrijdag niets zeggen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie