Imtech heeft in oktober en november nog geen verbetering gezien bij de activiteiten in Duitsland. 

Het bedrijf wil de marges daar zo snel mogelijk weer gezond krijgen en de probleemprojecten versneld afronden. Daarbij houdt het bedrijf rekening met verdere afboekingen. Dat maakte de technisch dienstverlener vrijdag bekend.

Een woordvoerster zei dat de afronding van de probleemprojecten afhankelijk is van het verloop van gesprekken met klanten en in sommige gevallen met lopende juridische procedures. ''We sluiten niet uit dat er verdere afboekingen kunnen plaatsvinden, maar de hoogte daarvan is nog niet duidelijk.''

De marges in Duitsland moeten zo snel mogelijk naar een gezond niveau. Volgens de woordvoerster is dat 4 à 6 procent. De hoogte van de huidige marge had ze niet paraat. Wel stelde ze dat er in het verleden te veel nadruk lag op volumes.

Imtech kondigde eerder een ontslagronde in Duitsland aan, waarbij 550 banen verdwijnen. Dat programma wordt naar verwachting nog dit jaar afgerond.

Neue Imtech

Een aanvullende reductie van 300 arbeidsplaatsen, die vorige maand werd bekendgemaakt, staat gepland voor de eerste helft van 2014. Volledige details over het herstelplan voor Duitsland, dat de naam 'Neue Imtech' kreeg, geeft het concern bij de presentatie van de jaarcijfers op 18 maart.

In de overige markten van Imtech lieten de omzet en de orderinstroom in oktober en november een stabiele ontwikkeling zien. Ook was de marge-ontwikkeling ''tevredenstellend'', aldus het bedrijf.

Geen verrassing

Het feit dat Imtech de afgelopen maanden nog geen verbetering heeft gezien bij de activiteiten in Duitsland en rekening houdt met verdere afboekingen, is ''geen nare verrassing''. Dat zei analist Tom Muller van Theodoor Gillissen vrijdag.

''Eigenlijk zit er niks bijzonders in. Er is geen sprake van grote afboekingen of bijstellingen. Met het grootste deel van het bedrijf, op Duitsland na, gaat het goed'', zo signaleert de marktvorser.

Hij kan zich voorstellen dat de Duitse tak nog niet op stoom is gekomen. ''Daar zijn de problemen het grootst geweest, dat duurt dus het langste''.