'Brussel onderzoekt spectrum fusie E-Plus'

De Europese Commissie gaat onderzoeken of een fusie tussen het Duitse deel van Telefónica en E-Plus, de Duitse dochter van KPN, niet leidt tot een speler die een te groot deel van het beschikbare netwerk in handen krijgt.

Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

De commissie kondigt vrijdag naar verwachting een diepgravend onderzoek aan naar de voorgenomen verkoop door KPN van E-Plus aan Telefónica. Dat onderzoek zal vooral gericht zijn op de verdeling van frequenties voor mobiele telefonie in Duitsland en de mogelijkheid voor kleinere aanbieders om mee te liften op het netwerk van grote spelers, aldus de ingewijden. Dit kan ertoe leiden dat het nieuwe fusiebedrijf een deel van zijn spectrum moet afstaan aan concurrenten.

De combinatie van Telefónica Deutschland (actief onder de merknaam O2) en E-Plus zou de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Duitsland worden, gemeten in aantal klanten. KPN vangt bij goedkeuring door alle betrokken autoriteiten in totaal 8,6 miljard euro voor zijn Duitse mobiele dochter.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie