Facebook-CEO Mark Zuckerberg verkoopt 41,35 miljoen aandelen in het sociale netwerk. Dat is 1,7 procent van alle aandelen in het bedrijf.

De aandelen hebben een waarde van zo'n 1,7 miljard euro. Naast de verkoop geeft Zuckerberg ook nog eens ruim 18 miljoen aandelen met een waarde van zo'n 725 miljoen euro aan een goed doel.

Zuckerberg had in totaal ruim 500 miljoen aandelen Facebook. 

In totaal worden er 70 miljoen aandelen verkocht door het bedrijf. Volgens Facebook zal de opbrengst worden gebruikt voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden. De verkoop van Zuckerberg heeft belastingtechnische redenen, aldus Facebook.

De waarde van de aandelen bedraagt op basis van de slotkoers van woensdag 3,9 miljard dollar (ruim 2,8 miljard euro).

Koers

Het aandeel Facebook sloot woensdag op de beurzen in New York op 55,57 dollar, het hoogste niveau ooit. In de handel voorbeurs donderdag daalde het aandeel Facebook met meer dan 5 procent.

Facebook werd in mei vorig jaar naar de technologiebeurs Nasdaq gebracht voor 38 dollar per aandeel. In augustus steeg het aandeel Facebook voor het eerst sinds de beursgang tot boven de introductiekoers en in september klom het aandeel voor het eerst tot boven de 50 dollar.

Het aandeel Facebook zal vrijdag na het slot van de handel worden opgenomen in de breed samengestelde S&P 500.

Hoeveel actieve gebruikers heeft Facebook?