Nikkei hoger na steunafbouw VS

De effectenbeurs in Tokio verwelkomde donderdag het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om in januari te beginnen met de afbouw van het steunbeleid. 

De Nikkei eindigde 1,7 procent hoger op 15.859,22 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna 7 maanden tijd.

Vooral de Japanse exportbedrijven lieten stevige koerswinsten zien dankzij een verdere verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Door het besluit van de Amerikaanse centrale bank om in januari de totale omvang van het steunbeleid terug te schroeven van 85 miljard dollar per maand naar 75 miljard dollar, zakte de yen tot het laagste niveau in 5 jaar ten opzichte van de dollar.

Sydney

Ook in Sydney waren beleggers enthousiast over het Fed-besluit. De All Ordinaries klom 2 procent dankzij een daling van de Australische dollar tot het laagste niveau sinds augustus 2010 ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten was de stemming minder uitbundig. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel en in Seoul won de Kospi 0,1 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie