De aandelenbeurzen in New York sloten dinsdag licht lager. De handel bleef voorzichtig, in afwachting van de uitkomst van de vergadering van de Federal Reserve.

Het stelsel van Amerikaanse centrale banken begon dinsdag aan de tweedaagse bijeenkomst over het monetaire beleid. Mogelijk besluit de Fed nu al een begin te maken met het afbouwen van de steun voor de economie.

De Dow-Jonesindex sloot nog geen 0,1 procent lager op 15875,26 punten. De S&P 500-index eindigde 0,3 procent in de min op 1781,00 punten en technologiebeurs Nasdaq gaf 0,1 procent prijs op 4023,68 punten.

Marktvorsers zijn het niet met elkaar eens wanneer de Fed begint met de zogenoemde 'tapering' van het steunprogramma. Sommige hopen op een snel begin, anderen vermoeden dat dit pas in het voorjaar plaats zal vinden.

''Er zijn zoveel mensen die kijken naar de beslissing van de Fed, er staat zoveel geld op het spel, dat de markt nu gewoon een beetje springerig is'', aldus een Amerikaanse analist.

Begroting VS

De handel kreeg wel steun van de beslissing van de Amerikaanse Senaat om een einde te maken aan de discussies over de begroting voor 2014. De definitieve stemming over de begroting zal nu naar verwachting woensdag plaatsvinden.

Facebook trok ook de aandacht van beleggers. Het sociale medium meldde dinsdag dat het video-advertenties gaat aanbieden. Het aandeel won 2 procent.

Boeing kreeg er 0,9 procent bij. De vliegtuigbouwer verhoogde maandag na de slotbel het kwartaaldividend met circa 50 procent tot 0,73 dollar per aandeel. Ook trekt Boeing 10 miljard dollar uit voor de inkoop van eigen aandelen.

De euro was 1,3764 dollar waard, tegen 1,3751 bij het sluiten van de Europese beurzen. Amerikaanse olie daalde 0,4 procent in prijs tot 97,11 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 108,34 dollar.