De effectenbeurs in Tokio is dinsdag hoger gesloten, in navolging van de positieve stemming op Wall Street. 

Meevallende macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten en Europa zorgden voor optimisme in aanloop naar de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, die later op de dag begint.

De Fed vergadert dinsdag en woensdag en besluit mogelijk tot een eerste stapje in de voorgenomen afbouw van steun voor de Amerikaanse economie. De steun bestaat nu nog uit het maandelijks opkopen van 85 miljard dollar aan obligaties.

De Nikkei eindigde met een winst van 0,8 procent op 15.278,63 punten. De Japanse beurs wist daarmee weer wat te herstellen na de flinke verliesbeurt op maandag.

Goedkopere yen

Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar hielp de Japanse exportbedrijven vooruit. Automaker Honda, die 80 procent van zijn omzet uit het buitenland haalt, kreeg er 0,7 procent bij.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,3 procent hoger in de middaghandel. In Seoul klom de Kospi 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,3 procent.