AerCap neemt International Lease Finance over

AerCap Holdings neemt International Lease Finance Corporation (ILFC) over van American International Group (AIG). Dat werd maandag bekendgemaakt.

AerCap is een van de grootste leasebedrijven voor vliegtuigen in de wereld. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam. Ook ILFC is een groot vliegtuigleasebedrijf.

De deal heeft een waarde van ongeveer 5 miljard dollar exclusief schuld. Dat bedrag bestaat uit 3 miljard dollar in contanten en bijna 100 miljoen aandelen AerCap. Daardoor krijgt AIG een belang van zo'n 45 procent in AerCap. 

Het gecombineerde bedrijf blijft de naam AerCap voeren en AIG levert twee directeuren. De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2014 afgerond.

Andere investeerders

AIG benaderde AerCap nadat een andere groep investeerders het niet lukte om de afgesproken 4,2 miljard dollar op tafel te leggen voor een belang in ILFC. 

Die groep stond onder leiding van het in Hongkong gevestigde P3 Investments. De investeerders wilden een belang van 80 procent in ILFC hebben.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie