De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) gevraagd te beoordelen of het Financieele Dagblad zorgvuldig genoeg heeft bericht over vermeende concurrentie voor PostNL.

Dat maakte de beleggersvereniging zondag bekend. Bij het onderzoek moet volgens de vereniging ook de koersontwikkeling van PostNL worden meegenomen.

Het FD berichtte eerder dit jaar dat de Amerikaanse pakketbezorger UPS een overeenkomst zou hebben gesloten met Albert Heijn om in elke supermarkt een afhaalpunt voor pakketbestellingen te openen. Daarmee zou het een concurrent worden van PostNL.

De krant baseerde het artikel op een gesprek met de directeur van UPS Benelux. UPS liet na het verschijnen van de krant een persbericht uitgaan waarin gesteld werd dat het om een misverstand zou gaan. Albert Heijn had toen al ontkend dat er afspraken met UPS waren. Het aandeel PostNL ging desondanks hard onderuit.

Zowel UPS als het FD hebben aan de VEB, die vragen over de gang van zaken stelde, laten weten zorgvuldig gehandeld te hebben.

Volgens de beleggersvereniging zegt het FD dat UPS het interview had geautoriseerd. UPS echter gaf aan dat de krant de voorgestelde correcties niet volledig had doorgevoerd.