Volkswagen voert verkoop op

Volkswagen heeft in de eerste 11 maanden van dit jaar 8,68 miljoen auto's verkocht. Dat is 4,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus de grootste autofabrikant van Europa vrijdag.

Bestuurslid Christian Klingler zei dat het concern vooral goede zaken deed in China, terwijl de marktomstandigheden in de overige markten moeilijk bleven.

Volkswagen verkocht 3,29 miljoen auto's in Azië, waarvan 2,96 miljoen in China. In dat land waren vooral Volkswagen, Audi en Porsche in trek.

De afzet in Europa kwam op 3,36 miljoen auto's, waarvan 1,07 miljoen in Duitsland. De verkoop in Noord-Amerika steeg met 6,7 procent tot ruim 807.000 stuks. Klanten in de Verenigde Staten kochten in totaal 557.000 auto's.

Zuid-Amerika viel uit de toon met een verkoopdaling van 9,9 procent tot 832.000 voertuigen. Brazilië bleef de grootste afzetmarkt, maar kende ook de sterkste daling, van 12,6 procent, tot 620.000 auto's.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie