Goedkope yen stuwt Nikkei

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag hoger gesloten. 

Na 3 verliesbeurten op rij stapten beleggers weer voorzichtig in de markt. De stemming werd gesteund een goedkopere Japanse yen.

De Japanse munt bereikte ten opzichte van de Amerikaanse dollar het laagste niveau in meer dan 5 jaar door de verwachting dat het steunbeleid in de Verenigde Staten spoedig zal worden teruggeschroefd.

De Nikkei eindigde met een winst van 0,4 procent op 15.403,11 punten. De index van 225 toonaangevende Japanse bedrijven steeg deze week 0,7 procent. De Japanse automakers Toyota en Mazda, die hun concurrentiekracht in het buitenland zien toenemen door een goedkopere yen, stegen respectievelijk 0,2 en 2,1 procent.

Verre Oosten

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde onveranderd in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney wist een zesdaagse verliesreeks te doorbreken en klom 0,6 procent. In Seoul verloor de Kospi 0,3 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie