PSA neemt last van 1,1 miljard euro

Het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën neemt een buitengewone last van 1,1 miljard euro in verband met ongunstige wisselkoerseffecten en de verslechterende automarkten in Rusland en Zuid-Amerika.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Volgens het bedrijf zal de afschrijving het operationeel inkomen en de kasstroom bij de autodivisie raken.

PSA meldde verder dat de kostenbesparingen door de samenwerking met het Amerikaanse General Motors (GM) minder groot zullen zijn dan eerder werd verwacht.

De besparingen zullen in 2018 in totaal 1,2 miljard dollar (870 miljoen euro) zijn, terwijl eerder werd gemikt op besparingen van 2 miljard dollar in 2016. De bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van middelgrote auto's.

PSA liet donderdag verder weten dat Peugeot een crossover-auto gaat bouwen voor beide concerns bij de fabriek in het Franse Sochaux. Eerder werd al gemeld dat GM een klein busje voor beide ondernemingen gaat maken in het Spaanse Zaragoza.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie