AkzoNobel heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 67 van de 72 verfwinkels voor decoratieve verven in Duitsland. Dat werd donderdag bekendgemaakt, zonder het afgeven van financiële details.

De winkels worden verkocht aan vijf distributeurs voor groothandels.

De transactie wordt waarschijnlijk aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 afgerond. Van de vijf resterende winkels worden er drie gesloten. De verkoop van de twee andere winkels wordt naar verwachting aan het einde van deze maand afgerond.

Het concern gaat met de vijf distributeurs, Schlau Hammer, MEG Rhein Ruhr, MEG Paderborn, MEG West en Weigel, ook ''strategische samenwerkingsverbanden'' aan. Daarbij zal het verf aan ze blijven leveren.

Geen verrassing

De door AkzoNobel bekendgemaakte verkoop van 67 van de 72 Duitse verfwinkels voor decoratieve verven komt niet als een verrassing. Dat constateren analisten van KBC donderdag. Het concern had de intentie om de winkels te desinvesteren al in juni bekendgemaakt, zo merkte de bank op.

De bank, die een accumulate-advies op het aandeel heeft, denkt dat de financiële impact van de deal tamelijk klein zal zijn. AkzoNobel gaf overigens geen financiële details over de transactie.

Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag omstreeks 9.15 uur 0,8 procent in de min op 53,30 euro.