Carpetright heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 8,6 procent minder omzet behaald in Nederland dan een jaar eerder.

Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de vloerbedekkingsgigant. De Nederlandse markt voor tapijt en laminaat ligt volgens Carpetright op zijn gat en het consumentenvertrouwen is laag.

Mede door de slechte resultaten in Nederland en de ongunstige wisselkoers van het pond ten opzichte van de euro boekte het Britse moederbedrijf een 2,2 procent lagere omzet.

De verkopen van Carpetright tot 26 oktober kwamen uit op 222,2 miljoen pond (266 miljoen euro). De winst voor aftrek van belastingen daalde met een derde naar 3 miljoen pond.

Carpetright zag de omzet op thuismarkt Groot-Brittannië met 2,2 procent afnemen. Ook hier is sprake van een 'uitdagende markt', aldus topman Lord Harris in een toelichting op de cijfers.

Ierland en België presteerden naar verwachting. Carpetright opende zeven winkels in het eerste halfjaar en sloot elf. Het bedrijf heeft nu 616 winkels in vier landen.