Alitalia heeft tot nu toe 225 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Dat schreef maandag de Wall Street Journal op basis van bronnen.

Volgens ingewijden heeft de noodlijdende luchtvaartmaatschappij nu voldoende geld bijeen gekregen om te voldoen aan de voorwaarde die de Italiaanse posterijen hebben gesteld om in Alitalia te investeren.

Poste Italiane had, na aandringen van de Italiaanse regering, eerder laten weten 75 miljoen euro in de luchtvaartmaatschappij te pompen, mits er eerst bij andere investeerders een bepaald minimumbedrag zou worden opgehaald.

Met de bijdrage van Poste Italiane bereikt Alitalia het eerder gestelde doel om voor het einde van het jaar 300 miljoen euro op te halen. De kans dat de luchtvaartmaatschappij nog zeker een jaar kan blijven vliegen neemt daardoor steeds verder toe. In dat jaar zou Alitalia verder kunnen zoek naar een partner voor een duurzamere toekomst.

Alitalia is voor 25 procent eigendom van Air France-KLM, maar de Nederlands-Franse combinatie zag af van een verdere investering in de Italiaanse branchegenoot. Door de kapitaalverhoging verwatert het aandeel van Air France-KLM.