Online modewinkel Zalando is achter de schermen druk bezig met het voorbereiden van een beursgang. 

Dat meldt het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche maandag op basis van interne documenten.

Hoeveel kapitaal Zalando met het uitgeven van aandelen hoopt op te halen en welk belang het naar de beurs wil brengen, wordt uit die documenten niet duidelijk.

Zalando zou met zijn bestuurders en medewerkers hebben afgesproken over hoeveel aandelen zij bij een beursgang krijgen. Zo krijgt de top van de webwinkel samen 1,4 procent van al het waardepapier, terwijl de rest van het personeel een kleine procent van de aandelen krijgt. De contracten daartoe zijn eind november ondertekend, weet het tijdschrift te melden.

3,7 miljard euro

De Zweedse grootaandeelhouder Kinnevik schatte de waarde van het bedrijf onlangs op 3,7 miljard euro. Als de schatting van de investeerder, eveneens deels eigenaar van Tele2 en Metro, klopt, dan zijn de beloofde aandelen voor bestuurders en personeel samen een kleine negentig miljoen euro waard.

Zalando-topman Rubin Ritter noemde een beursgang begin oktober al 'zeer aantrekkelijk'. De webwinkel presteert de laatste tijd erg goed. Vorig kwartaal boekte Zalando een omzetstijging van zeventig procent. Eind maart verwacht het concern dat de inkomsten over zijn gebroken boekjaar oplopen tot twee miljard euro.

Het bedrijf, actief in veertien landen, is voorlopig alleen winstgevend in Duitstalige markten, maar zou dat punt ook in Nederland naderen. Wanneer de Duitse internetwinkel precies naar de beurs wil, is nog onbekend.