'Eerste veiling hypotheekportefeuille ING'

De Nederlandse staat is vrijdag gestart met de eerste veiling van de Amerikaanse hypotheekportefeuille, de zogenoemde Alt-A-portefeuille, van ING. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie bekend.

Volgens het agentschap zal BlackRock Solutions verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de veiling. In de veiling zullen obligaties voor een nominale waarde van 5,1 miljard dollar (3,7 miljard euro) verdeeld over 316 verschillende obligaties worden aangeboden.

Op grond van indicatieve biedingen zijn vijf tegenpartijen geselecteerd om mee te doen aan de veiling: Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs en Morgan Stanley.

De veiling sluit op 11 december om 15.00 uur. Op grond van de uiteindelijke biedingen zal worden bepaald of de allocatie plaatsvindt. Het agentschap behoudt zich het recht voor de veiling uit te stellen als de marktomstandigheden daar aanleiding toe geven.

Lees meer over:
ING

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie