Topman Alan Mulally van het Amerikaanse autoconcern Ford Motor vertrekt voorlopig niet naar softwarebedrijf Microsoft om daar het roer over te nemen van vertrekkend bestuursvoorzitter Steve Ballmer. 

Dat liet Ford-directeur Edsel Ford II donderdag weten.

Mulally wordt gezien als een belangrijke kandidaat om de nieuwe topman van Microsoft te worden, na het vertrek van Ballmer. Maar volgens Ford II (familie van oprichter Henry Ford) blijft hij zeker tot eind 2014 bij het autobedrijf.

De 68-jarige Mulally is sinds 2006 topman van Ford en werkte eerder bij Boeing. Onder zijn leiderschap wist Ford de financiële crisis te overleven zonder overheidssteun en is het bedrijf weer winstgevend geworden.

Ballmer kondigde in augustus aan te vertrekken en Microsoft wil graag dit jaar nog een besluit nemen over een nieuwe bestuursvoorzitter. De uitspraken van Ford dragen bij aan het gerucht dat huidig Nokia-topman Stephen Elop vrijwel zeker de opvolger van Ballmer zou worden.

Elop werkte eerder al bij Microsoft en nu Nokia wordt overgenomen door de techgigant zal hij sowieso weer onderdeel gaan uitmaken van het bedrijf.

Bekijk de raarste momenten van Ballmer in 5 video's