Nikkei sluit negatieve week met winst

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag hoger geëindigd.

Na 2 verliesbeurten op rij stapten beleggers weer voorzichtig in de markt, gesteund door een stabilisatie van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ook werd uitgekeken naar het officiële Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag naar buiten komt.

De Nikkei sloot 0,8 procent in de plus op 15.299,86 punten. De Japanse hoofdindex verloor desondanks deze week ruim 2 procent en leed daarmee het eerste weekverlies in één maand tijd.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten was het beeld verdeeld. In Seoul verloor de Kospi 0,2 procent en de Hang Seng in Hongkong steeg 0,3 procent in afwachting van de Chinese handelsdata, die dit weekeinde bekend worden gemaakt.

Junk

De All Ordinaries in Sydney leverde 0,2 procent in. Qantas Airways zette de daling voort en zakte bijna 4 procent, nadat kredietbeoordelaar Standard & Poor’s de kredietstatus voor de Australische luchtvaartmaatschappij had verlaagd naar 'junk’.

Een dag eerder ging Qantas al ruim 11 procent onderuit na een waarschuwing voor een recordverlies in de eerste helft van het gebroken boekjaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie