De aandelenbeurs in Tokio is donderdag opnieuw lager gesloten. 

Beleggers namen geen risicovolle posities meer in voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag en het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag bekend wordt gemaakt. De Nikkei eindigde 1,5 procent in de min op 15.177,49 punten.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen eveneens omlaag. De All Ordinaries in Sydney daalde 1,3 procent. Qantas Airlines ging ruim 11 procent onderuit. De Australische luchtvaartmaatschappij verwacht in de eerste helft van het gebroken boekjaar een recordverlies te lijden dat kan oplopen tot 300 miljoen Australische dollar (199 miljoen euro). Ook schrapt Qantas 1000 banen.

In Seoul verloor de Kospi 0,1 procent en de Hang Seng in Hongkong zakte 0,4 procent. De Britse bank Standard Chartered, die ook een notering heeft in Hongkong, leverde bijna 5 procent in. De bank, die zo’n 75 procent van de winst uit Azië haalt, waarschuwde voor een daling van de operationele winst dit jaar als gevolg van problemen in Zuid-Korea en een zwak vierde kwartaal.