Advies- en ingenieursbureau Arcadis wil in de periode 2014 tot en met 2016 een autonome omzetgroei realiseren van meer dan 5 procent. 

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend in een toelichting op de nieuwe strategie.

De omzetgroei op niet-autonome basis moet ook meer dan 5 procent bedragen, aldus Arcadis. De operationele winstmarge moet op meer dan 11 procent uitkomen.

Daarnaast moet het rendement op geïnvesteerd vermogen worden gehandhaafd op meer dan 13 procent en is er een nieuwe doelstelling om een vrije kasstroom te genereren die hoger is dan de nettowinst.

Prioriteiten

Arcadis gaf verder aan de groei te willen stimuleren door te investeren in zeven strategische prioriteiten: opkomende markten, grote stedelijke cliënten, natuurlijke grondstoffen, milieu en water voor de industrie, program management, zakelijk advies en ontwerp.

SNS Securities

Volgens Edwin de Jong van SNS Securities heeft Arcadis met de strategische update ambitieuze doelstellingen naar buiten gebracht. Dat laat de analist Edwin woensdag weten in een reactie op de plannen van het advies- en ingenieursbureau.

Arcadis heeft de doelstellingen om een vrije kasstroom te genereren die hoger is dan de nettowinst en het rendement op geïnvesteerd vermogen boven de 13 procent te houden. Dit zijn volgens de analist goede plannen omdat ze daarmee meer controle krijgen op hun kapitaal.

Het aandeel Arcadis noteerde kort na opening van de handel in Amsterdam 1,6 procent hoger op 24,86 euro.